Sköna tips i december!

Mat, myt, vetenskap

Att allt vi stoppar i oss påverkar vår hälsa är ingen nyhet men hur? I en djungel av påståenden om vad vi ska äta och inte kan det vara svårt att skilja på vad som är sant och vad som är falskt. I den här boken guidar läkaren Frida Duell oss genom mängder av påståenden och myter om mat.

Av Frida Duell 

Är du Mind full eller Mindful?

Att vara medvetet närvarande är ett förhållningssätt till livet som grundar sig på acceptans och icke dömande. Närvaroträning bygger på enkla tekniker som består av meditation, kroppsscanning, medveten yoga, reflektion och vardagsträning. Här guidar jag dig i en enkel sittande kroppsscanning. Övningen syftar till att stärka kontakten med din kropp och öka din förmåga att lyssna till kroppens signaler och behov. En bra övning att göra om du har svårt att slappna av och släppa taget om tankar eller om du har svårt att sova. Lyssna här!

Frasiga grönkålschips!

Färsk grönkål
Sesamfrön
Olivolja
Salt

Skölj grönkålen noga och bryt loss bladen från stammen. Hacka bladen grovt och lägg i en bunke. Strö över lite sesamfrön, salt och ringla över olivolja. Massera bladen med fingrarna tills de börjar mjukna. Torka i varmluftsugn, 100 grader ca 15 min. Ta ut när kålen är krispig. Ät som chips eller strö på soppa och sallad.

Tips från Salig blandning av Renée Voltaire