Sköna tips i september!

Välkomna hösten med
ett skogsbad!

Denna teknik som kommer från Japan innebär att man återförenas med naturen, oavsett om man är i en skog eller på ett öppet fält. Idén är att slappna av och lämna åt sidan det kaos som vi är omringade av varje dag. På detta sätt reducerar vi våra stressnivåer så att vi kan hantera dem bättre. Att ta en promenad i naturen innebär att man bryter sig loss från många av de stimuli som orsakar ångest.

Fördelarna med skogsbad
Den viktigaste fördelen med att ta skogsbad är att man kan knyta band med universum genom naturen. Man kommer även kunna klara av stress bättre. Skogsbad (vars japanska namn är Shinrin Yoku) erbjuder andra möjligheter utöver att ta promenader. 

Naturen hjälper dig att se världen från ett annat perspektiv. När du är stressad så beror detta delvis på att din hjärna är överbelastad. Skogsbad minskar den cerebrala aktiviteten relaterad till att ta beslut samt problemlösning. Det aktiverar istället områden i hjärnan som är associerade med känslor, njutning och kreativitet.

För att skogsbaden ska kunna reducera dina stressnivåer måste du avsätta tillräckligt med tid åt detta. Det kommer inte att kännas bra om du rusar igenom upplevelsen. Kom ihåg att du kommer dra nytta av den godhet som naturen för med sig. En godhet som du bara kan få om du uppmärksammar varje steg du tar. Kom även ihåg att du även kan praktisera meditation medan du går. Det är tillräckligt att vara alert och hålla dina sinnen vakna.Det kommer inte kosta något att fylla dig själv med god energi. Tänk på att du är en del av detta universum. Vi har alla en funktion. Vi är alla sammankopplade och varje beslut vi tar påverkar vår omgivning. Om vi vill ha lugn, hälsa och andlig utveckling, bör vi börja med att återta kontakten med naturen.

Läs mer på utforskasinnet.se

Nystart!

Längtar du efter ett liv som känns lätt, meningsfullt och härligt? Där stress och prestationshets inte tynger? Där magen mår gott, aptiten är god och sömnen likaså? Där du oftast känner dig stark, frisk,harmonisk och glad?
Unna dig en nystart med de kärleksfulla hälsolärorna ayurveda och yoga!

I boken guidar ayurvedas kloka helhetssyn och yogans kraftfulla tekniker dig till ett liv i balans, ett skönare, mer tillfredsställande och lyckligt liv. Du stärks i din tro på dig själv och på livet, för att kunna leva med mindre trötthet, oro och frustration.

Matcha Latte!
- En grön hälsokick 

Vill tipsa om en grön upptäckt som jag gjort! Helt enkelt en grön latte! Matcha, eller grönt te som det faktiskt är har många positiva hälsoegenskaper. Förutom den härligt gröna färgen är matcha rik på antioxodanter, aminosyror och ger en lugnande effekt. Perfekt att dricka innan läggdags! 

1 kopp

2 dl mjölk, gärna havremjölk
1 tsk matchapulver
0,5 dl vatten
ev honung alt agavesirap

Börja med att värma vattnet. Häll upp vattnet i en mugg/kopp. Blanda matchapulvret med det varma vattnet, vispa lite så att konsistensen tjocknar.
Koka upp mjölken och häll den över matchablandningen i koppen. Om du vill söta latten kan du göra det med agave sirap alt honung. Drick och njut!