MIMY- Mindfulness & MediYoga för balans i vardagen!

Att vara närvarande. Tänk att något så enkelt kan vara så svårt. Antingen ältar vi det som redan varit eller oroar oss inför framtiden. MIMY bygger på två flertusenåriga tekniker som i västerländsk forskning visat sig ha positiv effekt på stress, sömn och livskvalitet och ger stora hälsovinster även vid små doser daglig träning.

Mindfulness (MI) är en flertusenårig teknik och ett förhållningssätt till livet. MediYoga (MY) kommer ur Kundaliniyogatraditionen, en av de äldsta yogaformer vi känner till. Kursen som är en kombination av MI & MY bygger på ett 8 v program där du lär dig enkla yogaövningar, meditationer och andningstekniker som stärker din förmåga att vara här och nu – det enda ögonblick du kan påverka. Passen kombineras med reflektioner kring viktiga attityder som bl.a. acceptans, tillit, släppa taget och tålamod. Kursen erbjuder program med cd och träningshäfte med yogapass, meditation och enkla vardagsövningar för dig som vill praktisera MIMY på egen hand mellan varje kurstillfälle.

Vad krävs av dig? Det enda som krävs av dig är en intention med träningen och en smula nyfikenhet.
8 veckorsprogrammet går ut på ca 15 min daglig träning men ger dig även möjlighet till längre yogapass. MIMY passar nybörjare såväl som erfarna yogautövare.

Kursstart : Ny kursstart 23/10 kl 19.00-20.00, 8 tillfällen Pris: 8 ggr 1 400 kr.Kostnad (inköpspris) för kursmaterial tillkommer. 

På Yogini, Alviksvägen 43.
Bokning & mer info!

Nyhet! Balans i vardagen - En heldagsretreat med MediYoga & Mindfulnessi medveten närvaro!
Under denna dag går vi igenom MIMY-programmet som bygger på ett 6 v träningsupplägg som du sedan enkelt kan använda dig av i din vardag. Du får material för självstudier samt ljudfil där alla övningar är guidade (värde 250 kr). Målsättningen med dagen är att ge dig konkreta verktyg för att hantera stress och förståelse för vad som främjar ditt välbefinnande i vardagen.

”Övningarna är lätta att ta till sig och kan plockas in i mitt vanliga, inrutade liv.” MIMY-klient.

Datum:
Lör 20/10 & lör 24/11 kl 10.00 – 16.00
Pris
: 950 kr inkl material för självstudier i form av 6 v träningsprogram pdf-fil. Kostnad för ljudfil tillkommer med 100 kr (värde 250 kr). I priset ingår även lunch i form av veg soppa samt fika. OBS! Anmälan är bindande.

Varmt välkommen!

På Yogini, Alviksvägen 43. 
Bokning & mer info!

 

Är du Mind Full eller Mindful?

-Om hur hela tillvaro kan förändras i medveten närvaro!

Att vara närvarande i stunden, i just det här ögonblicket som egentligen är det enda ögonblick som vi kan påverka, är inte alltid så enkelt. Den goda nyheten är att medveten närvaro är en förmåga som vi kan träna upp som vilken annan förmåga som helst. Efter en tids träning kan det kännas som om hela tillvaron har förändrats, trots att ingenting har förändrats, mer än att du har blivit mer medvetet närvarande!

Varför träna mindfulness?
Forskning visar att träning i medveten närvaro påverkar hur pass väl våra hjärnor fungerar både när det gäller vår mentala effektivitet som minne, koncentrationsförmåga och effektivitet men också vårt psykologiska välbefinnande d v s vår upplevelse av välmående. Närvaro träning har positiv effekt på bl a stress, sömnproblem och smärthantering

Hur tränar du mindfulness?
Att vara medvetet närvarande är ett förhållningssätt till livet som grundar sig på acceptans och icke dömande. Närvaroträning bygger på enkla tekniker som består av meditation, kroppsscanning, medveten yoga, reflektion och vardagsträning. Under kursen tränar vi på dessa tekniker som hjälper dig att påverka ditt liv. Kursen ger dig verktyg och inspiration så att du kan fortsätta att träna på egen hand i din vardag.

Kursstart: Ny kursstart är ännu inte planerad.
Pris: 6 ggr, 1 200 kr.(inkl kursdokumentation)
FAR-rabatt: Du som har FAR (Fysiskt aktivitet på recept) får 15% rabatt på kursavgiften.
På Yogini, Alviksvägen 43. 
Bokning & mer info!

 

MIMY- Mamma & Bebis

Mindfulness & MediYoga för nyblivna mammor!

Som nybliven mamma kan tillvaron ibland kännas omvälvande! Att vara närvarande i den ”nya vardagen” kanske inte alltid är helt lätt. I MIMY för mamma & bebis ligger fokus på dig som nybliven mamma! Vi gör enkla MediYoga- och minfulnessövningar för att du ska komma i balans både fysiskt och mentalt. Bebisar är ju mästare på mindfulness, så de är våra små inspiratörer under yogaklassen. Din bebis ligger nära dig och kan vara med i övningar när han eller hon är vaken.

Din intention & nyfikenhet! Det enda som krävs av dig är en intention med träningen och en smula nyfikenhet. 6-veckorsprogrammet ger dig möjlighet till en stunds daglig träning på egen hand där du följer ett enkelt program. MIMY passar alla nyblivna mammor, nybörjare såväl som erfarna yogautövare med bebisar som ännu inte rör sig runt så mycket i rummet. Det kan vara lagom att börja när din baby är ca 6-8 veckor. Yoga kan tränas från och med ca 6 veckor efter förlossningen.

Efter passet som håller på ca 60 min, bjuds det på te och frukt och det finns tid för frågor och samtal om yoga, träning efter förlossning och livet med en liten bebis. Du får också gärna komma en liten stund i förväg och amma/mata ditt barn i lugn och ro.

Kursstart :
Ny kursstart är ännu inte planerad.
Pris: 6 ggr 1 300 kr. Kursprogram och yogapass ingår och mailas till kursdeltagarna. Pris för nedladdning av ljudfiler tillkommer med 220 kr. 

Kursen hålls på:
Yogini, Alviksvägen 43 
Anmälan: anna@yogacare.se / 0738134447