MediYoga

MediYogan (medicinsk yoga) utgår från den klassiska Kundaliniyogan. Enskilda fysiska yogaövningar kombineras med andnings- och meditationstekniker som syfter till ökad smidighet och energimässig balans.   

Denna form av yoga passar för alla, vältränad som otränad och mittemellan. Det viktigaste i MediYoga är att lära känna sin kropp och anpassa övningarna efter var den befinner sig just i stunden.

Namnet Medicinsk Yoga kommer från den medicinska forskningen som utförs på denna yogaform i den svenska sjukvården. Det finns många studier, som alla visar på vetenskapligt validerade resultat för t ex ryggproblem, migrän, blodtrycksänkning och allmän stresshantering.

Kurs i MediYoga i Alvik
MediYoga grundkurs: 6 ggr kl 17.30-18.30
Nästa kursstart tisdag 25/10
MediYoga fortsättningskurskurs: 6 ggr kl 19.00-20.00
Kursstart tis 25/10

Plats: Yogini, Alviksvägen 43
Anmälan & mer info

Kurs i MediYoga på HelhetsHälsan
MediYoga - öka ditt välmående fysiskt & mentalt!
Nästa kursstart onsdag 21/9 kl 17.30-18.30 varannan onsdag
Tot 6 ggr: 21/9, 5/10, 19/10, 11/11 (obs! fredag!), 16/11, 30/11 

Pris: 1200 kr 6 ggr (inkl dokumentation) Drop-in: 200 kr/gång
Vid bokning av hela kursen får du en kvartalsprenumeration av Balans Online, MediYoga & Mindfulness på nätet,
Värde 199 kr, utan extra kostnad!  

Plats: HelhetsHälsan, Torsgatan 8 B, 1 tr
Anmälan & mer info: anna@yogacare.se / 0738-13 44 47

Kurser i MediYoga i Ängby
Datum för nästa kursstart kommer inom kort kl 19-20.15, 8 ggr.
Pris: 1 200 kr.
Intresseanmälan för höstens kurs maila anna@yogacare.se.
I samarbete med Vita Coaching.  

Lunchyoga på företag.

MediYoga för minskad stress i din vardag

-för en tillvaro med mer glädje, närvaro och balans!

MediYoga är ett ypperligt verktyg för att främja återhämtning och läkning vid stress. I denna kurs får du lära dig mer om binjurarnas roll vid stress (som producerar våra stresshormoner) och hur binjurarna påverkar hormonbalansen i hela kroppen. Binjurarna är nyckeln till minskad stress och återhämtning. Yogapassen stärker kroppen och minskar stressen så att din kropp och ditt sinne kan fungera på bästa sätt. Du får verktyg för återhämtning och lära dig hur du kan skapa balans på djupet. En kurs för ny energi och livslust, för en tillvaro med mer glädje, närvaro och balans.

Du behöver inte ha någon yogaerfarenhet för att gå denna kurs men det går lika bra att delta om du är en van yogi.

Stress och binjurar
Stress är egentligen en helt naturlig funktion som hjälper oss i svåra situationer då vi snabbt måste reagera och agera. Problemet är att vi i dagens samhälle ofta befinner oss på en allt för hög stressnivå och dessutom under längre perioder. Vi har svårt att ge oss själva tid för vila och återhämtning. Återhämtning är oerhört viktigt för att alla livsviktiga processer som hela tiden pågår i vår kropp ska kunna fungera optimalt.

Vid långvarig stress kan våra binjurar t o m bli utmattade vilket man i dagens sjukvård ofta inte känner igen. Idag tror man att upp till 80 % av befolkningen i det västerländska samhället lider av någon grad av trötta binjurar och fler och fler kvinnor och män lider av hormonobalanser av olika slag. Passen i denna kurs är utarbetade för att stärka binjurarna och skapa hormonell balans.

Nyhet! MediYoga för minskad stress i vardagen!
6 ggr kl 11.00-12.00
Nästa kursstart tisdag 20/9 kl 11.00-12.00
Plats: Yogini, Alviksvägen 43
Anmälan & mer info