MediYoga

MediYogan (medicinsk yoga) utgår från den klassiska Kundaliniyogan. Enskilda fysiska yogaövningar kombineras med andnings- och meditationstekniker som syfter till ökad smidighet och energimässig balans.   

Denna form av yoga passar för alla, vältränad som otränad och mittemellan. Det viktigaste i MediYoga är att lära känna sin kropp och anpassa övningarna efter var den befinner sig just i stunden.

Namnet Medicinsk Yoga kommer från den medicinska forskningen som utförs på denna yogaform i den svenska sjukvården. Det finns många studier, som alla visar på vetenskapligt validerade resultat för t ex ryggproblem, migrän, blodtrycksänkning och allmän stresshantering.

Kurs i MediYoga i Alvik
MediYoga för minskad stress: Start 4/9 & 23/10 kl 16.00-17.00, 6 ggr
Läs mer nedan.
MediYoga grundkurs: Start 4/9 & 23/10 kl 17.30-18.30, 6 ggr
Anmälan & mer info!
MediYoga fortsättningskurs: Start 4/9 kl 19.00-20.00, 6 ggr
Anmälan & mer info!
MediYoga vid stress & utbrändhet: Start 6/9 kl 13.00-14.30, 8 ggr
Anmälan & mer info!
MIMY MediYoga & Mindfulness: Start 23/10 kl 19.00-20.00, 8 ggr
Anmälan & mer info!
Balans i varadgen - En hedagsretreat med MediYoga & Mindfulness
Lör 20/10 & 24/11 kl 10-16
Anmälan & mer info!
Lunchyoga på företag!
Mer info här!

Alla kurser hålls på Yogini, Alviksvägen 43


MediYoga för minskad stress i din vardag
-för en tillvaro med mer glädje, närvaro och balans!

MediYoga är ett ypperligt verktyg för att främja återhämtning och läkning vid stress. I denna kurs får du lära dig mer om binjurarnas roll vid stress (som producerar våra stresshormoner) och hur binjurarna påverkar hormonbalansen i hela kroppen. Binjurarna är nyckeln till minskad stress och återhämtning. Yogapassen stärker kroppen och minskar stressen så att din kropp och ditt sinne kan fungera på bästa sätt. Du får verktyg för återhämtning och lära dig hur du kan skapa balans på djupet. En kurs för ny energi och livslust, för en tillvaro med mer glädje, närvaro och balans.

Du behöver inte ha någon yogaerfarenhet för att gå denna kurs men det går lika bra att delta om du är en van yogi.

Stress och binjurar
Stress är egentligen en helt naturlig funktion som hjälper oss i svåra situationer då vi snabbt måste reagera och agera. Problemet är att vi i dagens samhälle ofta befinner oss på en allt för hög stressnivå och dessutom under längre perioder. Vi har svårt att ge oss själva tid för vila och återhämtning. Återhämtning är oerhört viktigt för att alla livsviktiga processer som hela tiden pågår i vår kropp ska kunna fungera optimalt.

Vid långvarig stress kan våra binjurar t o m bli utmattade vilket man i dagens sjukvård ofta inte känner igen. Idag tror man att upp till 80 % av befolkningen i det västerländska samhället lider av någon grad av trötta binjurar och fler och fler kvinnor och män lider av hormonobalanser av olika slag. Passen i denna kurs är utarbetade för att stärka binjurarna och skapa hormonell balans.

MediYoga för minskad stress i vardagen!
6 ggr kl 16.00-17.00
Nästa kursstart tisdag 10/4
Pris: 1 200 kr, 6 ggr FAR-rabatt 15%
Plats: Yogini, Alviksvägen 43
Anmälan & mer info