Varför lunchyoga?

Att komma iväg på yoga under lunchen ger dig och dina medarbetare en välbehövlig paus för att ladda kropp och sinne med ny kraft och energi. Att avsätta tid för yoga ger ökat välmående som i sin tur ökar förmågan att prestera under resten av arbetsdagen!

Övningarna ger en grundläggande balans, fysiskt, mentalt och emotionellt. Höjd energi och ökad medvetenhet. Förbättrar rörlighet, muskelstyrka, hållning och kroppskännedom.

Yogaträningen påverkar hela kroppen på många olika nivåer samtidigt; andning och lungor, muskulaturen, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet och hjärnan.

MediYoga

Som lunchyoga erbjuder vi MediYogan eftersom det är en enkel och lugn form av yoga som passar alla. MediYogan(medicinsk yoga) utgår från den klassiska Kundaliniyogan. Det är en djupverkande yogaform där andningen är central. Enskilda fysiska yogaövningar kombineras med andnings- och meditationstekniker som syftar till ökad smidighet och energimässig balans. Denna form av yoga passar för alla, vältränad som otränad och mittemellan. Yogaövningarna kan till och med utföras sittande på stol. Det viktigaste i MediYoga är att lära känna sin kropp och anpassa övningarna efter var den befinner sig just i stunden.

MediYogan (Medicinsk Yoga) har visat sig ha mätbara effekter på ökad hälsa och välmående och har också visat vetenskapligt validerade resultat för t ex rygg-/nackproblem, huvudvärk/migrän, blodtrycksänkning, hjärt-/kärlbesvär och allmän stresshantering/utbrändhet, sömnproblem mm. 

MediYoga kan spara miljarder åt samhället varje år – enligt ny KI-studie.

En ny ryggstudie vid Karolinska Institutet där man jämfört MediYoga, sjukgymnastik och besök hos ryggspecialist visar att yogan är den mest kostnadseffektiva metoden mot ryggont för både individen och samhället. Läs mer här.

Lunchyoga på din arbetsplats! Vi kommer gärna ut till din arbetsplats och leder lunchyoga. Allt som behövs är ett konferensrum och några stolar! Kontakta oss för ett prova-på-pass!  Läs mer om MediYoga här!

Företagsmassage är en hälsosam investering!

Från och med i höst samarbetar YogaCare med Niana och ger yogamassage på SEB i Rissne samt på Nianas egen klinik i Kista. Vill du få yogamassage på din arbetsplats är du välkommen att höra av dig.

Massage på jobbet är en unik chans att skapa en arbetsplats som ökar personalens hälsa och välmående. Stillasittande och monotont arbete leder ofta till spänning och smärta i rygg, nacke och axlar. 

Nu har ni möjlighet att prova på
en ny form av massage - yogamassage!

Vad är yogamassage? Yogamassage är en djupgående behandlingsteknik som löser upp spänningar i musklerna och frigör blockerad energi i hela kroppen. Massage, stretching och andning kombineras vilket balanserar kroppen och hjälper den att återskapa sitt naturliga tillstånd av hälsa och vitalitet. Stretchövningarna gör att processen går djupare och du upplever en stark kroppsnärvaro. Yogamassage är också effektiv vid behandling av olika problem. 
Läs mer om yogamassage!

Forskning inom massage! Den senaste forskningen inom massage och beröring bekräftar att massage är precis vad den stressade moderna människan behöver! Personer som regelbundet får massage på arbetsplatser får lägre stressnivåer, bättre koncentration, färre sjukskrivningar och ökad arbetsglädje, livsglädje och avspänning. Massage kan också göra att man snabbare och lättare kommer igång igen efter skador eller operationer.

Om du tar hand om dina anställda tar du hand om dina kunder! Allt fler företag nappar på möjligheten att ge sina anställda massage som förebyggande friskvård. Massage på företaget ger också ett vårdande ansikte utåt;

Massage på företag nu accepterat som friskvård! Massage på jobbet gäller som friskvård och är avdragsgillt, om alla på företaget erbjuds denna möjlighet enligt skattemyndighetens regler. Det gör att alla anställda kan få massage som en skattefri förmån. Läs mer på Skatteverkets hemsida om"Motion och annan friskvård"

Hur går det till? Jag kommer till er på företaget för att minska tidsförlusterna och öka tillgängligheten. Jag tar med den utrustning som behövs. Ni står för ett rum.Om så önskas så tar jag emot de anställda på min praktik, där man i regel känner sig mer avslappnad än på sin arbetsplats.

Jag sätter upp en bokningslista, där personalen skriver upp sig på passande tid.
Behandlingarna tar 50 minuter.

Jag behandlar personalen 1-4 ggr/månad, efter behov och ök med företaget. 
Minst 4 personer per gång, är ni fler än 12 så delar vi upp det på flera dagar.

Vad kostar det? Pris enligt offert. Vi skriver ett löpande avtal med 2 månaders ömsesidig uppsägning.
Man kan också få behandling mot faktura. Företaget innehar F-skattebevis.

Prova-på dag! Just nu erbjuder jag nya företagskunder en prova-på dag.
Jag kommer ut till ditt företag och ger alla anställda som är intresserade 20 minuter gratis massage!